Zonsopganglandschap van Zhinvali-meer en bergen, Georgië

Bergen in Georgië

Bergen in Georgië is een stad in de provincie Imereti. Het is gelegen aan de voet van de berg Kodzori, in het westen van Georgië. De stad heeft een bevolking van ongeveer 20.000 inwoners. Bergen in Georgië is een populaire toeristische bestemming, vanwege de vele historische bezienswaardigheden, zoals de burcht van Narikala, de rustieke atmosfeer en het uitgestrekte landschap. Het uitgestrekte landschap en de rustieke atmosfeer zijn ook belangrijke trekpleisters. De stad heeft ongeveer 60.000 inwoners.

Bergketens in Georgië

Bergketens in Georgië zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal van het land. Deze bergketens, slechts een klein deel van het land, beïnvloedden sterk de ontwikkeling en geschiedenis van Georgië. Drie van de belangrijkste bergketens in Georgië zijn de Kaukasus, de Gombori en de Likhi.

De Kaukasus

De Kaukasus is de grootste bergketen in Georgië en strekt zich uit over 1.600 kilometer van de Zwarte Zeekust tot aan de Kaspische Zee. De Kaukasus is een van de meest diverse bergketens in de wereld, met meer dan 50 pieken die hoger zijn dan 4.000 meter. De Kaukasus was ook een belangrijke barrière voor mensen die vanuit het westen naar Georgië wilden trekken.

De Gombori

De Gombori is een kleinere bergketen in het noordoosten van Georgië. De hoogste berg in de Gombori is de Mount Tsikata, met een hoogte van 2.866 meter. De Gombori is belangrijk voor Georgië omdat het een van de weinige bergketens is die niet door de Kaukasus wordt beïnvloed.

De Likhi

De Likhi is een bergketen in het westen van Georgië. De hoogste berg in de Likhi is de Mount Ushba, met een hoogte van 4.068 meter. De Likhi is belangrijk voor Georgië vanwege de unieke plant- en dierensoorten die in deze bergketen leven. De Likhi bergketen is een van de meest imponerende geologische vormen in Georgië. Deze bergketen heeft een hoogte van 4.068 meter en is daarmee de hoogste bergketen in Georgië. De Likhi is belangrijk voor Georgië vanwege de unieke plant- en dierensoorten die in deze bergketen leven. De Likhi biedt ook een uitdagende klimomgeving voor ervaren klimmers.

 


Booking.com

Geef een antwoord