Uitzicht op het park van Borjomi

Borjomi-Kharagauli Nationaal Park Georgië

Borjomi-Kharagauli Nationaal Park is gelegen in Georgië in het zuiden van de Kaukasus. Het is het grootste en meest beschermde natuurgebied in Georgië. Dit gebied wordt beschouwd als een van de meest biodiverse plekken in Europa. In het park wonen meer dan 3.000 plantensoorten. Het park beslaat een gebied van 823 vierkante kilometer en bestaat voornamelijk uit bos, bergweiden en meren. Er zijn ook verschillende wandel- en fietspaden om het park te verkennen.

Dieren, activiteiten en planten in het park

Borjomi-Kharagauli Nationaal Park is een van de grootste nationale parken in Georgië. Het ligt in de Borjomi-Kharagauli provincie. Het park is opgericht in 1995 en is geclassificeerd als IUCN cat. II. Het landschap van het park is zeer divers en varieert van bossen en heuvels tot alpine meren en rivieren. Er zijn meer dan 200 soorten zoogdieren en vogels in het park, waaronder beren, herten, lynx, adelaars en uilen. Ook zijn er verschillende soorten reptielen, amfibieën en insecten.

Borjomi-Kharagauli Nationaal Park is een populaire toeristische bestemming in Georgië en er zijn verschillende wandel- en mountainbikepaden aangelegd, evenals kampeergelegenheden. Het park biedt ook toegang tot het kuuroord Borjomi, dat bekend staat om zijn mineraalwater.

De Kaukasus in Georgië

De Kaukasus is een prachtige plek in Georgië. Er is veel natuur en het landschap is heel mooi. Er zijn ook veel bergtoppen waar je kunt wandelen en klimmen. De mensen zijn erg vriendelijk en er is veel cultuur om te ontdekken. Het is een geweldige plek om te bezoeken en er is voor ieder wat wils. Het is moeilijk om het precies te zeggen, maar er zijn ongeveer 50 bergtoppen in de Kaukasus die hoger zijn dan 3.000 meter.

 


Booking.com

Geef een antwoord