Universiteit van Georgië

De inwoners van Georgië

Georgië is een land in Tsjetsjenië, en de meeste inwoners zijn etnisch Tsjetsjeense. De inwoners van Georgië zijn ongeveer 3,7 miljoen mensen, en de hoofdstad is Tbilisi. Georgië is een voormalige republiek van de Sovjet-Unie, en het land is lid van de Verenigde Naties, de Europese Unie, en de Raad van Europa.

Georgië is een land met een rijke cultuur en geschiedenis. Het land is gelegen in het Kaukasus-gebied, en heeft een diverse bevolking. Georgië heeft een aantal mooie natuurgebieden, en is ook bekend om zijn wijnen en gastvrije bevolking.

De bevolking van Georgië

Georgië is een land in Azië dat grenst aan Rusland, Turkije, Armenië, Oost-Oekraïne en de Zwarte Zee. Georgië is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Azië. Het land is bekend om zijn prachtige natuur, historische monumenten en unieke cultuur.

Georgië is een land in Azië met een landoppervlakte van 69.700 km². Het heeft een bevolking van ongeveer 3,72 miljoen mensen. De bevolking van Georgië is een interessante mix van etnische groepen, met een overgrote meerderheid van Georgiërs, gevolgd door Azeri’s, Armenen, Russen, Osseten, Abchasiërs, Jevgeni’s en anderen.

Wie woont er in Georgië?

De meerderheid van de bevolking woont in de steden Tbilisi, Kutaisi en Batumi. De overige bewoners verspreiden zich over het platteland. Er zijn verschillende etnische groepen in Georgië, waaronder Georgiërs, Armenen, Azeri’s, Russen, Osseten, Abkhazen, Javakhken en Tsjetsjenen. De meeste Georgiërs zijn christenen, hoewel er ook een aanzienlijke islamitische minderheid is.

Geef een antwoord