Mtscheta, Georgië. Bovenaanzicht van de oude stad

Waar ligt Georgië?

Georgië ligt in het zuiden van het Europese continent, met een kustlijn aan de Zwarte Zee. Het land omvat de Kaukasusbergketen, waarvan de hoogste top de 5.064 meter hoge Mount Elbrus is. Georgië wordt begrensd door Rusland in het noorden, Turkije en Armenië in het zuiden, en Azerbeidzjan in het oosten.

Georgië is ongeveer zo groot als Zwitserland

Georgië is een land in Azië, gelegen aan de Zwarte Zee. Het grenst aan Rusland, Turkije, Armenië en Azerbeidzjan. Georgië heeft een oppervlakte van 69.700 km2 en is daarmee ongeveer zo groot als Zwitserland. De hoofdstad van Georgië is Tbilisi. Georgië heeft ongeveer 4,7 miljoen inwoners.

Georgië ligt in Azië en is daarmee de meest westelijk gelegen Aziatische staat. Georgië grenst aan de Zwarte Zee in het westen, Turkije en Armenië in het zuiden, Azerbeidzjan in het oosten en Rusland in het noorden. Georgië ligt in Azië en heeft een kustlijn van 370 kilometer.

Een geschikt vakantieland

Georgië ligt in Azië en is een land met een rijke en unieke cultuur. De natuur is prachtig, met bergen, bossen, rivieren en meren. Georgië heeft ook een aantal wereldberoemde historische monumenten, zoals de Erebuni-tempel en de Gergeti-kerk. Georgië ligt in Azië, tussen Rusland en Turkije. Het land heeft een grote verscheidenheid aan klimaten, van koud en sneeuw in de bergen tot hete, vochtige zomers.

Geef een antwoord